mandag 1. juli 2013

Bare timer eller dager igjen til fødsel

Mille`s mage vokser og vokser. Det er rene turnstevne i magen innimellom. Hun sover mye og vil gjerne koses masse på magen. 
I dag er ca. dag 61-62. Ikke godt å vite eksakt da Mille var på besøk hos Ossi i 4 dager. :)


Nykammet og fin :)

Jeg lurer på hvor mange som er der inne. 
Min mann har laget en ordentlig fødekasse til henne. Den står nå klar på rommet hvor jeg håper hun vil føde. 
Fødekasse.


Sammen med drektigheten kommer også en ustoppelig apetitt.  På dette bildet venter hun på fisk. Hun har ventet i hele 12 minutter.... Begynner å bli utålmodig.


Dette kullet skal kalles opp etter Margit Sandemoe`s "Sagaen om Isfolket". Der er det mange flotte navn og ta av. Margits bokserie er en av de tingene jeg husker best fra min ungdom. Jeg var helt betatt av serien og dens hovedpersoner. 

Isfolket lever under en slektsforbannelse som begynte med forfaderen Tengel den Onde. Forbannelsen gjør at én person i hver generasjon – en "rammet" – vil tjene det onde. De rammede individene kjennetegnes av gulekatteaktige øyne, og mange har også misformede skulderblad som ender med en spiss oppover, og fremtredende mongolske trekk. Andre igjen er usedvanlig vakre. De har alle magiske evner, men også potensialet for bunnløs ondskap. Noen av de rammede velger å kjempe mot ondskapen inni seg, mens andre omfavner den.

"Langt tilbake i tiden, for mange hundre år siden, vandret Tengel den Onde ut i ødemarken for å selge sin sjel til Satan. Han ble stamfar til Isfolket. Tengel fikk løfte om jordisk vinning mot at minst én av hans ætlinger i hvert slektsledd skulle gå i tjeneste hos Djevelen og utføre onde handlinger. Deres tegn skulle være de kattegule øynene, og de skulle besitte trolldomskrefter. Og en gang skulle det fødes en som eide større overnaturlig makt enn verden noen gang hadde sett. Forbannelsen skulle hvile over ætten inntil det stedet ble funnet, der Tengel den onde hadde gravd ned gryten han brukte da han kokte heksebrygget som manet fram mørkets fyrste. Så sier legenden. Om den er sann, vet ingen. Men en gang på 1500-tallet ble det født en rammet ætling av Isfolket. Han forsøkte å vende det onde til godt istedet, og ble derfor kalt Tengel den Gode. Det er om hans familie denne sagaen handler. Eller kanskje handler den mest av alt om kvinnene i hans slekt''

Fra Wikipedia.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar