torsdag 17. januar 2013

En vanlig dag i en katteoppdretters liv

CH Store Stjerne Mille er nå blitt 15 måneder og er i utgangspunktet gammel nok til å få sitt første kull. Som ansvarlig katteoppdretter synes jeg at kattens helse skal være sjekket slik at sjansen for arvelige sykdommer er minimal i parringsøyeblikket. 
Som eier av Sibirkatt har jeg valgt å teste for HCM og PKD hos en kardiolog. 

HCM er: http://www.dyreklinikken-stend.no/HCM%20hos%20katt_Article_131.aspx

PKD er: http://pawpeds.com/pawacademy/health/pkd/index_no.html


Så i dag gikk turen til Jeløy dyreklinikk. Jeg visste ikke helt hva jeg gikk til og usikker på hvordan Mille ville reagere på og bli holdt fast mens ultralyden foregikk. Ikke visste jeg om jeg fikk være med inn og se heller. Så jeg var lettere nervøs og forvirret da jeg endelig ankom dyreklinikken. 
På klinikken ble jeg møtt av en veldig hyggelig veterinær. Han anbefalte å barbere pelsen rundt hjerte og nyrene. I og med at hun ikke skal stilles ut med det første så sa jeg "ja" til det. 
Etter barbering var det klart for ultralyden. Jeg holdt forlabbene og en dyrepleier holdt baklabbene. Dette gikk kjempefint. Mille skalv litt og prøvde halvhjertet å komme seg fri, men var veldig flink og utralyden gikk kjempefint uten beroligende. 

Resultat?  Ingen tegn til HCM :) For dere som leser bloggen og ikke helt er inn i terminologien så er det ikke slik at hun aldri kan utvikle HCM, men på dette stadiet i livet har hun ingen tegn. Takk og lov. 

Så var det over til PKD. Da måtte hun dopes ned og barberes ytterligere. Ikke spesielt gøy å se at katten sover med åpne øyne, men vet jo at det ikke er farlig. 

Resultat? Ingen tegn til PKD heller. Trodde vel egentlig ikke at hun hadde det, men nå er det iallefall bekreftet. Denne ultralyden trenger hun ikke gjøre om igjen, da PKD er noe hun ville ha utviklet nå om hun var bærer av det. 

Mens hun sov ble hun vaksinert og her hjemme har jeg gitt henne ormekur og klippet klørne. Nå er det bare og vente på at hun skal våkne. Hun ligger foran en varm ovn så hun har det godt. 

Bilder fra dagen:
Mille er barbert ved nyrene for å sjekke for PKD

Mille har akkurat komme hjem og My lurer på hva som skjer.

"Hvem ligger inni der?"

My passer på Mille <3

Mille er i ferd med å sove av narkosen

Mille hos veterinær.


1 kommentar:

  1. Det var kjempe artig å se og høre dette. At alt var bare bra, var utrolig godt. Og se My som "bryr" seg om Mille. <3
    Brutus hilser. <3
    Hilsen mormor.

    SvarSlett